Abdij-uienquiche

Hartige Taarten, Lunch, 4 personen, Hollands.
Bereiding: 60 minuten,

Laatst aangepast: 19-10-2012 | 3 keer bewaard

Ingrediënten

  • 2 el olijfolie
  • 750 gram uien, in halve ringen
  • 100 ml donder abdijbier
  • 1 rol croissantdeeg 6 stuks
  • 100 gram gandaham
  • 4 eieren
  • 150 ml slagroom
  • 3 el fijngehakte bladpeterselie + extra voor garnering
  • 200 gram abdijkaas (bv. Port Salut), zonder korst, plakjes

Bereiden

Vegetarisch: laat de ham weg en schep 50 gram walnoten door de uien. Lekker met een frisse salade. 1. Bekijk wat je moet voorbereiden aan de ingrediënten (zie hierboven). 2. Verhit in een koekenpan de olijfolie. Bak de uienringen in 8 tot 10 minuten lekker zacht. 3. Schenk het bier erbij en laat de uien het bier helemaal opnemen tot er geen vocht meer in de pan zit. 4. Verwarm de oven voor op 200 graden. 5. Rol het deeg uit en bekleed er het bakblik/ de springvorm mee. Druk de naden goed dicht. 6. Beleg de bodem met de ham. 7. Klop de eieren los. 8. Meng de slagroom, peterselie, zout en peper door de eieren. 9. Schep de uien op het deeg. 10. Schenk het ei-roommengsel erover. 11. Leg de kaas erop. 12. Bak de quiche in de oven in 30-35 minuten goudbruin en gaar. 13. Bestrooi met een beetje extra peterselie.

Materialen

Rechthoekig bakblik van 10 x 30 of springvorm met 24 cm doorsnede, ingevet.

Bronvermelding