Kruidige Lamspot met groene olijven

Roerbakken, Hoofdgerecht, 4 personen, Wereldkeuken.
Bereiding: 30 minuten,

Laatst aangepast: 26-01-2005 | 3 keer bewaard

Ingrediënten

  • 350 gram lamsschouder
  • 2 uien
  • 1 rode paprika
  • 1 groene paprika
  • 20 gram boter
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 100 gram doorregen spekblokjes
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 theelepel ras-el-hanout
  • 1/8 liter slagroom
  • 100 gram groene olijven (zonder pit)
  • 1 citroen (alleen sap)
  • tijm, peterselie en laurier
  • zout en versgemalen peper

Bereiden

Snij het lamsvlees in dobbelstenen van ca. 1½ cm. Snipper de ui, snij de paprika´s in smalle reepjes. Verhit de boter tot hij uitge- bruist is en voeg dan de olijfolie toe. Roerbak, als de olie heet genoeg is, de ui en de spekblokjes ca. 2 minuten, voeg het lams- vlees toe en schroei de stukjes rondom dicht. Schep dan de pa- prika´s, de uitgeperste knoflook, de ras-el-hanout, de tijm, de peterselie en laurier erdoor. Breng op smaak met zout en versge- malen peper en laat het geheel ca. 15 minuten pruttelen. Voeg na 10 minuten de room, de olijven en het citroensap toe en schep alles goed door elkaar. Verwijder tenslotte de laurierblaadjes en serveer de lamsschotel in een warme schaal.

Bronvermelding