Mosselhachee

Roerbakken, Hoofdgerecht, 4 personen, Hollands.
Bereiding: 15 minuten,

Laatst aangepast: 26-01-2005 | 4 keer bewaard

Ingrediënten

  • 3 uien
  • 200 gram worteltjes
  • 1 prei
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 laurierblad
  • 1 eetlepel tomatenpuree
  • 3 eetlepels gesnipperde selderij
  • 500 gram gekookte mosselen
  • 1/8 liter slagroom
  • dl visbouillon
  • 1 eetlepel maïzena, eventueel
  • zout en versgemalen peper

Bereiden

Snipper de uien, snij de worteltjes in plakjes en de prei in ringen. Verhit de olijfolie in een wok en roerbak uien, wortel en prei beet- gaar in ± 5 minuten. Voeg het laurierblad, tomatenpuree, 2 eet- lepels selderij en de mosselen toe. Warm het geheel goed door en breng het op smaak met zout en peper. Roer de room en de visbouillon erdoor en laat het gerecht ± 3 minuten pruttelen; bind eventueel met maïzena die met een beetje water tot een glad papje is geroerd. Schep de mosselhachee in een warme schaal en bestrooi het met de rest van de selderij.

Bronvermelding