Ananas met room

Anders, Nagerecht, 4 personen, Hollands.
Wachten: 500 minuten,

Laatst aangepast: 25-10-2012 | 0 keer bewaard

Ingrediënten

  • 4 muntblaadjes
  • 1 ananas
  • 3 eiwitten
  • 20 gram suiker
  • zout
  • 1/8 liter garderoom

Bereiden

Snijd de ananas in de lengte, laat het groen eraan zetten. Beide helften uithollen; op een paar stukjes na voor de garnering het vruchtvlees pureren. De eiwitten met de suiker en een mespunt zout au bain-marie tot een taaiig schuim kloppen. Van het vuur afnemen en laten afkoelen. De garderoom lobbig kloppen en voorzichtig door vruchtenpuree en eiwitmengsel scheppen. De ananashelften met het mengsel vullen en ca. 8 uur in de diepvries zetten. Voor gebruik 20 minuten in de koelkast op temperatuur laten komen en beide helften nog een keer doorsnijden. Garneren met achtergehouden stukjes ananas, een muntblaadje en een parapluutje.

Materialen

Parapluutje

Bronvermelding