Thaise viscurry (glutenvrij)

Rijst, Hoofdgerecht, 4 personen, Thais.
Voorbereiding: 10 minuten, Wachten: 10 minuten, Bereiding: 10 minuten,

Laatst aangepast: 19-04-2018 | 2 keer bewaard

Ingrediënten

  • 500 ml groentebouillon
  • 600 gram zalmfilet
  • 4 sjalotjes
  • 2 tenen knoflook
  • 1 stengel citroengras
  • 4 cm gemberwortel
  • 1 eetlepel Thaise vissaus
  • 1 theelepel palmsuiker

Bereiden

Snijd de sjalotjes en de knoflook fijn. Schil de gember en snijd het in dunne plakjes. Snijd het citroengras in een aantal stukken. Doe de bouillon in een pan op het vuur. Voeg de sjalotten, knoflook, gember, citroengras, vissaus en palmsuiker toe. Laat het een kwartiertje zachtjes pruttelen. Snijd de zalmfilet intussen in blokken van ongeveer 3 cm. Voeg na het kwartiertje pruttelen de zalmfilet toe en breng het geheel aan de kook. Als het kookt, zet je het vuur uit en laat je het 10 minuten staan. Serveer het in diepe kommen. Lekker met rijst en broccoli er in of er bij. Als je het vervelend vindt om stukken gember en citroengras in je eten te vinden, kun je het voor het toevoegen van de vis uit de bouillon halen.

Bronvermelding