Indiase pompoensoep (glutenvrij)

Soepen, Hoofdgerecht, 4 personen, Indiaas.
Voorbereiding: 15 minuten, Wachten: 20 minuten, Bereiding: 10 minuten,

Laatst aangepast: 19-04-2018 | 5 keer bewaard

Ingrediënten

  • kippenbouillon (100 ml per 100 gr pompoen
  • 1 oranje pompoen
  • 2 grote uien
  • 2 tenen knoflook
  • 3 cm gemberwortel
  • 1 eetlepel gemalen komijn
  • 1 eetlepel gemalen koriander
  • 1 theelepel garam massala
  • 2 eetlepels olie

Bereiden

Snipper de uien, de knolfook en de gember. Was de pompoen goed. Snijd het eerst in vieren en verwijder de pitten. Snijd het vervolgens in stukken van ongeveer 3 cm. Verhit in een grote pan de olie en bak de uien, knoflook en gember tot ze glazig zijn. Voeg de komijn, koriander en garam massala toe en bak dit een paar minuten mee. Voeg dan de bouillon en de stukken pompoen toe. Laat het ongeveer 20 minuten koken. Pureer de soep met een staafmixer. Lekker met fijngesneden koriander, een lepel creme fraiche en naanbrood.

Materialen

een staafmixer

Bronvermelding