Pepesan van gestoomde makreel

Roerbakken, Hoofdgerecht, 4 personen, Oosters.
Bereiding: 120 minuten,

Laatst aangepast: 26-01-2005 | 18 keer bewaard

Ingrediënten

  • 2 uien
  • 2 tomaten
  • eetlepel sambal oelek
  • 1 eetlepel suiker
  • 4 eetlepels ketjap manis
  • 1/2 theelepel gemalen laos
  • 1 eetlepel citroensap
  • 4 eetlepels olie
  • 4 teentjes knoflook
  • 4 stuks gest.makreelfilet ± 125 gram

Bereiden

Verwarm de oven voor op 160°C. Pel intussen de uien en snij ze in halve ringen. Maak de tomaten schoon en snij ze in stukjes. Meng de sambal met de suiker, ketjap, laos, citroensap en twee eetlepels olie. Pers de knoflook erboven uit. Verhit 2 eetlepels olie in de wok en roerbak de uienringen ± 3 minuten. Roer dan de to- maat en het sambalmengsel erdoor en laat het geheel ± 1minuut pruttelen. Verdeel de helft van uienmengsel over het midden van 4 grote stukken aluminiumfolie en leg de makreelfilet erop en ver- deel de rest van het uienmengsel op de filets. Vouw de alumi- niumfolie als pakketjes dicht. Leg de pakketjes ca. 1½ uur in het midden van de voorverwarmde oven.

Bronvermelding