Marokkaanse vleessoep (kan glutenvrij)

Soepen, Hoofdgerecht, 4 personen, Mediterraan.
Voorbereiding: 15 minuten, Wachten: 90 minuten, Bereiding: 15 minuten,

Laatst aangepast: 19-04-2018 | 5 keer bewaard

Ingrediënten

  • 3 eetlepels olijfolie
  • 1 ui
  • 2 tenen knoflook
  • 1 eetlepel geraspte gemberwortel
  • 500 gram schouderlappen (lam of rund)
  • 2 eetlepels bloem (glutenvrij: rijst- of maisbloem)
  • 1 eetlepel gemalen komijn
  • 1 1/2 eetlepel gemalen koriander
  • 1 theelepel kaneel
  • 2 kippenbouillontabletten
  • 1 eenheid safraan
  • 2 stengels bleekselderij
  • 1 winterwortel
  • 2 blikken tomatenblokjes
  • 2 blikken kikkererwten
  • 1 dl Griekse yoghurt
  • 3 eetlepels verse munt
  • 1 eetlepel citroensap
  • 1 eetlepel verse peterselie (plat)
  • 1 eetlepel verse koriander

Bereiden

Snijd het vlees in stukken. Week de safraan in 2 eetlepels heet water. Snipper de uien, knoflook. Snijd de bleekselderij en wortel in kleine blokjes/schijfjes. Verhit de olie in een soeppan en fruit de ui, knoflook en gember al omscheppend 5 minuten. Voeg het vlees toe en roerbak het bruin. Strooi bloem, komijn, koriander en kaneel (en naar smaak peper en zout) erover. Bak dit goed mee. Schenk er beetje bij beetje 7,5 dl heet water bij, voeg de bouillontabletten toe en breng aan de kook. Voeg de saffraan met het weekvocht toe. Voeg de selderij, wortel en tomatenblokjes toe en laat de soep 1 uur en 15 minuten pruttelen. Voeg de kikkererwten toe en laat de soep nog 15 minuten koken. Voeg naar smaak zout en peper toe. Meng de yoghurt, munt en citroensap in een kommetje Schep de soep in kommen en doe er een schep van het yoghurtmengsel op. Garneer met koriander en peterselie Lekker met Turks brood.

Materialen

Soeppan

Bronvermelding