Currysoep met witte bonen (glutenvrij)

Soepen, Hoofdgerecht, 4 personen, Oosters.
Voorbereiding: 10 minuten, Wachten: 15 minuten, Bereiding: 15 minuten,

Laatst aangepast: 19-04-2018 | 0 keer bewaard

Ingrediënten

  • 1 eetlepel citroensap
  • 2 theelepels rode currypasta
  • 400 gram kipfilet
  • 4 eetlepels zonnebloemolie
  • 1 ui
  • 3 teentjes knoflook
  • 1 rode paprika
  • 1 groene paprika
  • 1 liter kippenbouillon
  • 4 dl kokosmelk
  • 2 potten witte bonen (a 360 gr)
  • 8 pappadums
  • 6 eetlepels volle yoghurt
  • 3 eetlepels fijngesneden verse koriander

Bereiden

Meng het citroensap met 1 theelepel currypasta en wat zout. Bestrijk de kipfilet hiermee. Laat de kipfilet 15 minuten marineren in de koelkast. Verhit de olie in een soeppan en fruit de uit en knoflook al omscheppend 5 minuten. Voeg de paprikastukjes toe en bak het mengsel nog 2 minuten. Bestrooi de kip met peper, verhit olie in een koekenpan en bak de kip in 10 minuten bruin. Schenk de bouillon en kokosmelk bij het paprikamengsel, roer er de resterende currypasta door en breng aan de kook. Spoel de bonen af, laat ze uitlekken en voeg ze toe aan de soep. Breng de soep op smaak met zout en peper en laat hem op laag vuur 5 minuten pruttelen. Pluk de kip in reepjes. Bereid de pappadums volgens de aanwijzingen op de verpakking. Schep de soep in kommen, verdeel de kip en yoghurt erover en bestrooi met koriander. Serveer met pappadums.

Bronvermelding