Andijvieschotel met een Mexicaans tintje

Anders, Hoofdgerecht, 4 personen, Wereldkeuken.
Voorbereiding: 10 minuten, Bereiding: 30 minuten,

Laatst aangepast: 28-10-2012 | 5 keer bewaard

Ingrediënten

  • 1 scheutje olijfolie
  • 500 gr. rundergehakt
  • 400 gr. andijvie, gesneden
  • 1 zak dorito-chips met chilismaak
  • 150 gram geraspte oude kaas
  • 250 ml. crème fraîche
  • 1 pot tacosaus mild
  • 1/2 theel. peper
  • 1/2 theel. chilipoeder
  • 1/2 theel. paprikapoeder
  • 1 teen knoflook uit de pers

Bereiden

Kruid het gehakt met de kruiden. Verhit de olijflolie in ee hapjespan en bak het gehakt rul. Voeg de tacosaus toe en laat het even sudderen tot het gehakt gaar is. Maak de chips fijn en bedek de bodem van de ovenschaal hiermee. Schep het gehakt erop. Leg de andijvie boven op het gehakt en druk het aan. Smeer de crème fraîche op de andijvie. Strooi de gerapste kaas erover. Doe de schaal zo'n 20 min. in de oven

Materialen

Oven voorverwarmd op 200 gr. C. Ovenschaal

Bronvermelding