Vegetarische rucolastamppot (ook vegan te maken)

Anders, Hoofdgerecht, 4 personen, Anders.

Laatst aangepast: 28-10-2012 | 0 keer bewaard

Ingrediënten

  • 1 kilo geschilde aardappelen (bio)
  • 300 gram biologische rucola
  • 1 potje gedroogde tomaten op olie
  • 1 potje crème fraiche
  • 1-2 el fijngeraspte mierikswortel (Kühne, potje), naar s
  • 1 zakje Pijnboompitjes, geroosterd
  • 1 stukje Parmezaanse kaas, in krullen geraspt
  • Versgemalen peper en zout
  • Olijfolie

Bereiden

Kook de aardappelen gaar. Stamp ze met crème fraiche, de mierikswortel en een flinke scheut olijfolie (of de olie die in het potje tomaten zit) door elkaar. Snijd de zongedroogde tomaatjes in reepjes en meng ze door de puree. Was de rucola en stamp ook deze door de puree. Breng op smaak met versgemalen peper en zout Bestrooi met geroosterde pijnboompitjes en de krullen kaas.

Materialen

Voor een veganistische variant kun je de crème fraiche vervangen door sojaroom of een vegan crème fraiche-variant. De kaas kun je achterwege laten. Ik probeer zoveel mogelijk biologische producten te gebruiken, maar dat staat een ieder verder vrij.

Bronvermelding