Eendenborst op broccolimousse met sinaasappeljus

Wild, Hoofdgerecht, 4 personen, Hollands.

Laatst aangepast: 02-11-2012 | 0 keer bewaard

Ingrediënten

  • 4 eendenborstfilets
  • 500 gr broccoli
  • 50 gr boter
  • 2 sjalotten
  • sap van 3 sinaasappels
  • 1 dl Grand Marnier
  • 1 el vloeibare honing
  • reepjes sinaasappelschil voor garnereing

Bereiden

Snijd de eendenborst in op de vetkant. Bak in een hete pan de eend op de vetkant goudbruin in ongeveer 6 minuten. Bak daarna de andere kant nog 4 minuten. Haal uit de pan en wikkel in aluminiumfolie. Laat 3 el braadvocht in de pan zitten en voeg sinaasappelsap, honing en Grand Marnier toe. Laat het geheel inkoken tot een stroperige jus.

Bronvermelding