Aardappel-Kruidenpuree

Anders, Bijgerecht, 4 personen, Anders.
Bereiding: 25 minuten,

Laatst aangepast: 03-11-2012 | 1 keer bewaard

Ingrediënten

  • 80 gram Paturain kruiden
  • 1 kilo zeer kruimige aardappels
  • zout
  • peper
  • 3 bosuitjes
  • 1 bakje tuinkers
  • 4 takjes kervel
  • 150 ml halfvolle melk

Bereiden

Schil de aardappels en snijd ze in stukken. Kook ze met wat zout in 20 minunten gaar. maak de bosuitjes schoon en snijd in dunne ringetjes.Knip de tuinkers van het bedje en hak de kervel grof. Giet de aardappels af en stamp ze. Verwarm de melk en roer de roomkaas door de aardappels en voeg scheutje voor scheutje net zoveel warme melk to tot een smeuige puree ontstaat. Schep de bosui, tuinkers en de kervel door de puree en verwarm deze al roerend op laag vuur nog ca. 2 minuten. Breng de aardappelpuree op smaak met zout en peper.

Materialen

Pureestamper

Bronvermelding