Portabella's gevuld met geitenkaas

Anders, Voorgerecht, 4 personen, Anders.
Voorbereiding: 15 minuten, Wachten: 20 minuten, Bereiding: 35 minuten,

Laatst aangepast: 21-01-2010 | 48 keer bewaard

Ingrediënten

  • 4 grote portabella's
  • 1 bakje gemengde paddestoelen
  • 2 uien
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 theel. citroensap
  • 1 eetl. vloeibare honing
  • 1 zakje sesamzaadjes
  • 150 gram geitenkaas
  • kruiden: zout, peper, peterselie, tijm, rosemarijn
  • kortom, de kruiden die je lekker vindt

Bereiden

Verwarm de oven voor op 180 graden. Bestrijd een ondiep bakblik met olie. Haal de steeltjes van de portobella's. Deze kun je gebruiken voor de vulling maar het is lekkerder om daar andere paddestoeltjes voor te gebruiken. Fruit de ui en knoflook in de olie in 2-3 minuten op middelmatig vuur glazig. Voeg de paddestoelenmelange toe. Bak ze 2 minuten voeg naar smaak zout en peper en overige kruiden toe. Roer op het laatst de geitenkaas door het ui-champignonmengsel en haal de pan van het vuur. Leg de portobella-hoedjes in het bakblik. Schep gelijke hoeveelheden van het mengsel in elk hoedje en strijk de bovenkant glad. Strooi er dan de sesamzaadjes overheen met een drupje honing en evt. een klontje boter bovenop. Bak ze 15 tot 20 minuten in de oven tot de champignons gaar zijn.

Materialen

grote ovenschaal

Bronvermelding