Menu
'Kabeljauw met een aardappeldakje' Verz. door Ilona
Ingrediënten
- 2 vastkokende aardappelen
Bereiden
2 vastkokende aardappelen
4 stuks Iglo diepvrieskabeljauwfilet à 100 g, ontdooid
1 eiwit, losgeklopt
2 el olijfolie
150 ml slagroom
100 ml visbouillon (pot of blokje)
400 g Iglo diepvriesdoperwtjes met worteltjes
1 klein bosje dille, gehakt
100 g Hollandse garnalen
1 citroen, voor het garneren
Extra nodig:
schaaf
bakkwastje
koekenpan met anti-aanbaklaagje
bakpapier
staafmixer
Bereiding
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Was de aardappelen en schaaf ze in heel dunne plakjes. Dep de vis droog met keukenpapier.
Besmeer met een kwastje de kabeljauw met eiwit. Bestrooi met zout en peper. Leg de plakjes aardappel dakpansgewijs op de kabeljauw.
Bak de kabeljauw in de olijfolie eerst op de aardappel kant en dan aan de andere kant. Draai voorzichtig om.
Leg de vis op een bakplaat op een stukje bakpapier 10 minuten in de oven.
Verwarm ondertussen voor de crème de visbouillon met de slagroom. Voeg de doperwten en de worteltjes en de dille toe. Laat niet meer koken.
Pureer de groente na ca 4 minuten met de staafmixer. Voeg de Hollandse garnalen toe. Breng op smaak.
Verdeel de crème over vier borden. Leg daarop de vis en garneer met een partje citroen en een takje dille.