Aardappel-pastinaaksoep met prei en chorizo

Soepen, Hoofdgerecht, 2 personen, Fusion.
Bereiding: 30 minuten,

Laatst aangepast: 16-11-2012 | 0 keer bewaard

Ingrediënten

  • 300 gram pastinaak, geschild, in blokjes
  • 450 gram kruimige aardappelen, geschild, in blokjes
  • 2 kippenbouillontabletten (1liter`)
  • 2 stangetjes prei, alleen lichte gedeelte
  • 100 gram chorizo, gesneden
  • verse oregano
  • olijfolie, zwarte peper
  • donkerbruin brood

Bereiden

Bak de plakjes chorizo uit in de oven; breek ze. Stoof de blokjes aardappel en pastinaak met een beetje olie en 50 ml water gedurende 5 minuten. Voeg 750 ml water en de bouillontabletten toe. Laat 15 minuten koken. Pureer de soep met de staafmixer. Voeg de prei in dunne ringetjes toe en laat 5 minuten meekoken, roeren(!). Maak op smaak met zwarte peper. Schep in twee grote kommen, bestrooi met plakjes chorizo en royaal verse oregano. Serveer de rest van de chorizo ernaast.

Bronvermelding