Menu
Aardappel-pastinaaksoep met prei en chorizo
Ingrediënten
- 300 gram pastinaak, geschild, in blokjes
- 450 gram kruimige aardappelen, geschild, in blokjes
- 2 kippenbouillontabletten (1liter`)
- 2 stangetjes prei, alleen lichte gedeelte
- 100 gram chorizo, gesneden
- verse oregano
- olijfolie, zwarte peper
- donkerbruin brood
Bereiden
Bak de plakjes chorizo uit in de oven; breek ze. Stoof de blokjes aardappel en pastinaak met een beetje olie en 50 ml water gedurende 5 minuten. Voeg 750 ml water en de bouillontabletten toe. Laat 15 minuten koken. Pureer de soep met de staafmixer. Voeg de prei in dunne ringetjes toe en laat 5 minuten meekoken, roeren(!). Maak op smaak met zwarte peper. Schep in twee grote kommen, bestrooi met plakjes chorizo en royaal verse oregano. Serveer de rest van de chorizo ernaast.