Menu
Appel-Bramen Kruimeltaart
Ingrediënten
- 1,5 kg zure appels, geschild en in stukjes
- 50 gr. fijne kristalsuiker
- 1 eetl. water
- 200 gr. bramen
- 150 gr. tarwebloem (voor kruimelkorst)
- 80 gr. koude boter, in blokjes
- 80 gr. fijne kristalsuiker
Bereiden
Verwarm de oven voor op 190 graden. Leg de appels in een zware pan en voeg de suiker en het water toe. Koek dit 5 minuten op laag vuur. Voeg de bramen toe, neem de pan van het vuur en schep de inhoud in een ondiepe ovenschaal van 20 cm doorsnee.
doe voor de kruimelkorst de bloem in een grote kom. Voeg de boter toe en wrijf de bloem en boter tot een kruimelig deeg. Roer de suiker erdoor.
Verdeel het kruimeldeeg over het fruit en bak de taart 25-30 minuten in de oven, de korst is dan goudbruin en de appels en bramen zijn heet. Geef er custard bij.