Arabische kip met pitta en houmous

Anders, Hoofdgerecht, 2 personen, Mediterraan.
Voorbereiding: 10 minuten, Wachten: 360 minuten, Bereiding: 15 minuten,

Laatst aangepast: 23-11-2012 | 4 keer bewaard

Ingrediënten

  • 350 gram kip in reepjes/ plakjes
  • 1/2 tl zout
  • 1/2 tl peper
  • 1/2 tl kardemom
  • 1/2 tl kaneelpoeder
  • 1/4 tl kruidnagel
  • 1/4 tl piment
  • 1/4 tl gemalen rode peper/chilipoeder
  • 2 el citroensap
  • 2 el olijfolie
  • 4 pittabroodjes
  • 1 zakje ijsbergsla
  • 1 kleine ui, gesnipperd
  • 1 bakje houmous (Sabra)
  • koriander, gesnipperd

Bereiden

Schep de kip, zout en alle specerijen met het citroensap in een kom door elkaar en laat 4-6 uur marineren (eventueel tot de volgende dag). Bak de kip in twee porties aan en serveer in twee keer met sla, houmous, ui en koriander in hete pitta's.

Bronvermelding