Menu
BBQ: Pittige Vissaté met Thaise Kokossalade
Ingrediënten
- 600 g zeewolf (of een andere stevige vissoort zoals zalm
- 12 plakjes ontbijtspek
- 1 eetlepel sambal
- 1 bosje lente-uitjes
- 1 teentje knoflook
- 200 g mihoen
- 300 g geschaafde spitskool
- 3 eetlepels ketjap manis
- 1 dl dikke kokosmelk
- 1 citroen of limoen
- 2 eetlepels fijngehakte koriander
Bereiden
Halveer de plakjes spek. Snijd de zeewolf in 24 stukjes, bestrijk ze met een heel klein beetje sambal en wikkel ze elk in een 1/2 plakje spek. Rijg de zeewolf-rolletjes aan 8 satéstokjes.
Snijd de lente-uitjes in reepjes. Hak de knoflook fijn.
Leg de mihoen in ruim kokend water, zet het vuur af en laat de mihoen in 3 minuten gaar worden. Afgieten, laten uitlekken en laten afkoelen.
Meng de kool, de knoflook, de lente-uitjes, de ketjap, de kokosmelk, de rest van de sambal, het citroensap, de koriander en de mihoen.
Rooster de vissaté's op de hete barbecue gaar (ca. 5 minuten) en serveer ze met de salade.