BBQ: Pittige Vissaté met Thaise Kokossalade

Anders, Hoofdgerecht, 4 personen, Oosters.

Laatst aangepast: 19-12-2006 | 7 keer bewaard

Ingrediënten

  • 600 g zeewolf (of een andere stevige vissoort zoals zalm
  • 12 plakjes ontbijtspek
  • 1 eetlepel sambal
  • 1 bosje lente-uitjes
  • 1 teentje knoflook
  • 200 g mihoen
  • 300 g geschaafde spitskool
  • 3 eetlepels ketjap manis
  • 1 dl dikke kokosmelk
  • 1 citroen of limoen
  • 2 eetlepels fijngehakte koriander

Bereiden

Halveer de plakjes spek. Snijd de zeewolf in 24 stukjes, bestrijk ze met een heel klein beetje sambal en wikkel ze elk in een 1/2 plakje spek. Rijg de zeewolf-rolletjes aan 8 satéstokjes. Snijd de lente-uitjes in reepjes. Hak de knoflook fijn. Leg de mihoen in ruim kokend water, zet het vuur af en laat de mihoen in 3 minuten gaar worden. Afgieten, laten uitlekken en laten afkoelen. Meng de kool, de knoflook, de lente-uitjes, de ketjap, de kokosmelk, de rest van de sambal, het citroensap, de koriander en de mihoen. Rooster de vissaté's op de hete barbecue gaar (ca. 5 minuten) en serveer ze met de salade.

Bronvermelding