Gebakken tongreepjes met rucolasalade

Salades, Hoofdgerecht, 4 personen, Hollands.
Bereiding: 35 minuten,

Laatst aangepast: 19-07-2006 | 1 keer bewaard

Ingrediënten

  • 600 gr tongfilets
  • zout en peper
  • bloem
  • 1 krop friséesla of eikenbladsla
  • 150 gr rucola
  • 1 st rode ui
  • 2 eetl pijnboompitten
  • 4 eetl olijfolie
  • VOOR DE DRESSING:
  • 5 eetl olijfolie
  • 2 eetl citroensap
  • 1 theel honing
  • 1 eetl. gehakte koriander

Bereiden

Spoel de tongfilets af onder koud water en dep ze goed droog. Snijd de filets in lange repen. Bestrooi ze met zout, een beetje peper en bloem. Maak de sla schoon, scheur de grote bladeren iets kleiner en meng deze met de rucola. Pel de rode ui, verdeel deze in ringen en leg ze op de en droge koekenpan goudbruin. Meng de ingrediënten voor de dressing en schep deze door de salade. Bak de tongreepjes 3-4 minuten in de hete olie. Schep ze uit de pan en verdeel ze als ze lauwwarm zijn over de salade. Strooi de pijnboompitten erover. Lekker met ciabatta of stokbrood.

Bronvermelding