Aardappelfrittata met Italiaanse kaas en salie

Hartige taarten, Voorgerecht, 4 personen, Italiaans.
Bereiding: 50 minuten,

Laatst aangepast: 24-07-2006 | 9 keer bewaard

Ingrediënten

  • 5 st middelgrote,vastkokende aardappelen
  • 2 eetl room
  • 4 st eieren
  • 2 eetl olijfolie
  • peper en (zee)zout
  • 1 eetl fijngesn. salie
  • 2 eetl padano (harde ital.kaas)
  • 1 eetl zure room

Bereiden

Schil de aardappelen en snijd ze in kleine blokjes van ongeveer 1 cm dik. Meng de aardappelblokjes met de peper, het zeezout en de olijfolie. Plaats ze ongeveer 15 minuten in een voorverwarmde oven op 210°C. Controleer of de aardappelen gaar zijn door er even in te prikken met een vork. Klop de eieren los. Roer de eieren, de zure room, de room en de grana padano door elkaar. Wrijf een vuurvaste schotel in met boter, giet hierin het roommengsel en verdeel er de aardappelblokjes in. Zet de schotel 20 minuten in een voorverwarmde oven op 170°C. Als de frittata stevig aanvoelt, is hij gaar. Laat afkoelen en snijd de frittata in 4 gelijke porties. Versier met wat Grana Padano-schilfers en salie.

Bronvermelding