Pasta à la Cees

Pasta, Hoofdgerecht, 4 personen, Italiaans.
Voorbereiding: 15 minuten, Wachten: 35 minuten, Bereiding: 20 minuten,

Laatst aangepast: 21-01-2010 | 5 keer bewaard

Ingrediënten

  • 500 gram broccoli
  • 200 gram gekookte ham
  • 200 gram goudsalami
  • 500 gram pasta (fussili of tagliatelle)
  • 1 pak boursin (groot)
  • 100 gram geraspte oude kaas
  • zout
  • eventueel kookroom

Bereiden

Snij de broccoli in kleine roosjes. Schil de stelen en snij een klein stukje van de onderkant. Snij de dikke stelen enkele keren in de lengte door. Snij de ham en de salami in fijne reepjes. Kook de pasta met een beetje zout beetgaar, volgens de aanwijzingen op de verpakking. Kook de broccoliroosjes en -stelen in circa 4 minuten beetgaar en laat de groente goed uitlekken Giet de pasta af en meng er de reepjes ham en salami, de Boursin, de broccoli en de geraspte kaas door. Warm alles nog even goed en voeg er eventueel nog wat kookroom aan toe voor een smeuïger resultaat.

Bronvermelding