Aardappelgnocchi met rode saus, garnalen en courgette

Pasta, Hoofdgerecht, 2 personen, Italiaans.

Laatst aangepast: 07-12-2012 | 0 keer bewaard

Ingrediënten

  • 1 portie aardappelgnocchi (zelfgemaakt)
  • 20 stuks garnalen (schoongemaakt)
  • 1 stuks courgette
  • parmezaanse kaas
  • 1 fles passata
  • 1 blikje tomatenpuree (klein blikje)
  • 1 stuk ui (gesnipperd)
  • 1 grote knoflookteen
  • 1 stuk wortel (schoongemaakt en in grove stukken)
  • 1 tl gedroogde Italiaanse kruiden
  • 2 el tomatenketchup
  • 1 el witte basterdsuiker
  • 2 el zoete chilisaus
  • peper en zout naar smaak

Bereiden

Fruit de ui zachtjes en voeg na enkele minuten de helft van de knoflook toe. Bak even mee samen met de wortel en de kruiden. Voeg dan de tomatenpuree toe en bak even kort. Daarna de passaat, tomatenketchup en desgewenst de chilisaus toevoegen. Op smaak brengen met peper en zout en op laag en klein vuur 20 minuten laten pruttelen onder regelmatig roeren. Proef nu de smaak en voeg desgewenst de suiker toe. Ondertussen de garnalen even marineren in de andere helft van de knoflook, peper, zout en een beetje olijfolie. Snijd ook de courgette in kleine stukjes en breng water met zout in een grote pan aan de kook om de gnocchi te koken. Zodra de saus op smaak is en het water kookt, dan de courgette in een klein beetje olijfolie bakken. Op smaak brengen met peper en zout. Zodra je de gnocchi gaat koken de garnalen bij de courgette voegen en alles op hoog vuur bakken tot gaar en mooi van kleur. Doe eerst de gnocchi op de borden, dan 2 soepelers saus en daarop de courgette en garnalen. Op het laatst wat vers geraspte parmezaanse kaas erover strooien en klaar.

Bronvermelding