Aardappelsalade

Salades, Bijgerecht, 4 personen, Hollands.
Bereiding: 25 minuten,

Laatst aangepast: 24-07-2006 | 0 keer bewaard

Ingrediënten

  • 20 st kleine nieuwe aardappelen
  • 3 eetl olijfolie
  • peper
  • 1,5 dl mayonaise
  • 1 handvol fijngesneden bieslook
  • 1 mespunt paprikapoeder
  • 1 eetl wijnazijn
  • zeezout
  • 1.5 dl yoghurt
  • 0,5 eetl mosterd

Bereiden

Kook de ongeschilde aardappelen gaar in gezouten water en laat ze afkoelen. Eens afgekoeld, pel je ze en snijd je ze in niet te kleine stukjes. Maak een vinaigrette door de mosterd te mengen met een scheut wijnazijn en olijfolie. Breng deze met peper en zout op smaak. Meng de vinaigrette met de mayonaise en de yoghurt. Roer er de aardappeltjes onder. Voeg de bieslook aan de aardappelsalade toe en bestrooi tenslotte met paprikapoeder

Materialen

Bronvermelding