Rode bosbessenjam

Brood/sandwiches, Ontbijt, 4 personen, Hollands.
Voorbereiding: 600 minuten, Wachten: 20 minuten, Bereiding: 10 minuten,

Laatst aangepast: 08-12-2012 | 0 keer bewaard

Ingrediënten

  • 1000 Gram Geleisuiker
  • 800 Gram Rode bosbessen
  • 125 Gram Appel geraspt
  • 100 Mi Citroensap en een beetje citroerasp
  • 1 Stukje Gember geraspt
  • 75 Gram Rozijnen

Bereiden

Pluk de bosbessenjam, waar het mag en was ze goed.breng ze in een pan met een bodempje water aan de kook samen met de overige ingredienten.laat het 4 minuten doorkoken .roer af en toe goed door.vul dan de potjes met de jam, goed vol. Dek af met folie en daarop het deksel. Plak er een etiket op met naam en datum. Koel de potten af .zet ze een poosje op de kop en bewaar ze tot gebruik koel.

Materialen

Pan,4 jampotjes met deksel steriel, lepels,folie,evt.jamtrechter

Bronvermelding