Menu
Boeuf en daube
Ingrediënten
- 1750 Gr runderlappen
- 4 Eetlepels olijfolie
- 2 uien
- 2 teentjes knoflook
- 3 eetlepls bloem
- 1 eetlepel uitgelekte kappertjes
- 1 blik tomaatblokjes
- 1 schil van een sinaasappel
- 200 gr wortelen
- 125 gr kastanje champignons
- 1 bosje pererselie
- 1 fles witte wijn
- 2 laurierblaadjes
- zeezout
- versgemalen witte peper
Bereiden
Doe alle ingredienten voor de marinade in een grote kom, voeg het vlees toe en dek af.
Laat een nacht marineren. Keer het vlees af en toe.
Neem de runderlappen uit de marinade en dep ze droog met keukenpapier. Bewaar de marinade.
Verhit 2 eetlepels olijfolie in een braadpan. Voeg de uien en de knoflook toe en fruit deze gedurende 8 minuten. Roer de bloem door de uien en voeg, onder voortdurend roeren scheutje voor scheutje de marinade toe. Doe als al het vocht is toegevoegd de kappertjes, tomaatblokjes en sinaasappelschil erbij. Breng zachtjes aan de kook.
Verwarm de oven voor op 140 graden C.
Verhit de rest van de olijfolie op hoog vuur in een koekenpan. Bestuif de riblappen met bloem en leg ze in de hete olie. Schroei ze rondom dicht. Leg het vlees in de braadpan. Breng de saus met het vlees langzaam aan de kook, doe het deksel op de pan en zet hem 2 uur in de oven.
Voeg na 2 uur de wortelen en de paddestoelen toe en laat nog 1 uur stoven.
Neem voor het serveren het vlees uit de pan en snijdt het, voor zover nodig in stukken. Roer de peterselie door het stoofvocht in de braadpan voeg eventuell nog wat zout/peper toe en schep de saus over het vlees.
Lekker met lintpasta of gekookte aardappelen.
Materialen
Gietijzeren braadpan