Asperges (gegratineerd) met Zalm

Anders, Voorgerecht, 4 personen, Hollands.
Voorbereiding: 50 minuten, Bereiding: 25 minuten,

Laatst aangepast: 12-12-2012 | 0 keer bewaard

Ingrediënten

  • nootmuskaat
  • 600 gram dunne asperges
  • zout
  • 1 theelepel suiker
  • 1 blikje rode zalm (ca. 200 gram)
  • 5 sprietjes bieslook
  • 1 theelepel chilipoeder
  • 25 gram boter
  • 25 gram bloem
  • 1/8 liter koffieroom
  • 100 gram jong belegen kaas
  • peper

Bereiden

In een wijde s pan met ruim water, zout en suiker de asperges in ca. 15 minuten gaar koken. Zalm in zeef laten uitlekken. In kom zalm fijnprakken. Bieslook erboven fijnknippen. Chilipoeder erdoor roeren. Kaas fijn raspen. Met een schuimspaan de asperges uit de pan scheppen en op een bord leggen. In een maatbeker 1 dl kookvocht afmeten. In een pan de boter smelten. Bloem erdoor roeren. Al roerende scheutje voor scheutje het aspergekookvocht en de koffieroom toevoegen. Blijven roeren tot de saus dikgebonden is. Kaas toevoegen al al roerende laten smelten. 1/3 Deel van de saus door het zalmmengsel roeren. Peper en nootmuskaat naar smaak toevoegen. Laten afkoelen. Helft van asperges met koppen naast elkaar over 4 borden verdelen.. Zalmmengsel erover uitstrijken. Rest van asperges erop leggen en kaassaus erover strijken. Oven voorverwarmen op 200 C. Asperges in 15 minuten goudbruin en heet laten worden.

Bronvermelding