Asperges met Ham en Eieren

Anders, Hoofdgerecht, 4 personen, Hollands.
Voorbereiding: 25 minuten, Bereiding: 40 minuten,

Laatst aangepast: 12-12-2012 | 1 keer bewaard

Ingrediënten

  • nootmuskaat
  • 2 kilo asperges
  • zout
  • 1 theelepel suiker
  • 8 eieren
  • 200 gram gesneden achterham
  • 4 takjes peterselie
  • 150 gram roomboter

Bereiden

In een wijde pan met zout en suiker water aan de kook brengen. Asperges erin leggen en in ca. 25 minuten gaar koken. Eieren in ca. 10 minuten hard koken. Plakjes ham oprollen. In kopje peterselie fijnknippen. In pannetje de boter op zacht vuur laten smelten. Asperges met schuimspaan uit de pan nemen en met de kop naar één kant op een schaal leggen. Garneren met peterselie. Hamrolletjes en eieren erbij leggen. Gesmoten boter en nootmuskaat apart erbij geven. Serveren met krielaardappeltjes.

Bronvermelding