Asperges met Rauwe Ham en Eiersalade

Anders, Lunch, 2 personen, Hollands.
Voorbereiding: 15 minuten, Bereiding: 35 minuten,

Laatst aangepast: 12-12-2012 | 0 keer bewaard

Ingrediënten

  • 2 eieren
  • 1/2 bosje radijs
  • 2 eetlepels mayonaise
  • 2 eetlepels creme fraiche
  • zout
  • peper
  • 8 witte asperges (ca. 300 gram)
  • 8 groene asperges (ca. 300 gram)
  • 4 plakken rauwe ham
  • 1 doosje tuinkers

Bereiden

Eieren in ca. 10 minuten hard koken en grof hakken. Radijsjes in stukjes snijden (4 radijsjes achterhouden voor garnering). In kom ei, radijs, mayonaise en creme fraiche door elkaar scheppen. Op smaak brengen met zout en peper. De witte asperges in pan met ruiim water en zout in ca. 12 a 15 minuten beetgaar koken. In andere pan de groene asperges met ruim water en zout in ca. 8 a 10 minuten voorzichtig beetgaar koken. Asperges met schuimspaan uit water halen. Asperges met koppen gelijk leggen en onderkant op gelijke lengte snijden. Plakken ham in breedte halveren. Steeds 2 asperges aan onderkant in plakje ham rollen. Witten en groene aspergerolletjes met kleuren om en om leggen. Eiermayonaise ernaast scheppen. Radijs in stukjes snijden. Tuinkers van bedje knippen. Asperges garneren met radijs en tuinkers.

Bronvermelding