Menu
Linzenstoof met pompoen & yoghurt
Ingrediënten
- 8 eetl. yoghurt
- 1 stuk ui, gesneden
- 2 eetl kerrie
- 1 stuk pompoen in stukjes
- 1 stuk kleine bloemkool in roosjes
- 250 gram bruine linzen
- 2 blikken gepelde tomaat in stukken gesneden
Bereiden
Verhit de olijfolie in een zware stoofpan. Voeg de ui toe en laat al omscheppend in 5 minuten zacht worden. Voeg de kerriepoeder toe, de pompoen, de bloemkoolroosjes en de linzen en bak alles even rondom aan, ongeveer 6-7 minuten. Giet de inhoud van de blikken tomaat erbij, vul anderhalf blik met heet water en giet dat er ook bij. Schep alles goed door, breng de stoof op smaak met peper en zout en breng aan de kook. Doe dan de deksel op de pan en laat op lager vuur alles 25 -30 minuten stoven tot de linzen gaar zijn. Schep in diepe borden en giet er wat yoghurt overheen.
Bereiden: circa 40 min. Circa 244 kcal p.p.
Materialen
lekker met zelfgebakken brood!!!!