Super gemakkelijk koffie- ijs van Nigella Lawson

Anders, Nagerecht, 4 personen, Hollands.

Laatst aangepast: 14-05-2015 | 14 keer bewaard

Ingrediënten

  • 300 ml slagroom
  • 175 g gecondenseerde melk met suiker
  • (ik heb 235 gr gebruikt)
  • 2 el instant espresso poeder (dus niet de korrels)
  • 2 el espresso likeur (ik heb koffielikeur gebruikt

Bereiden

Dit is zo`n leuk recept!Je hebt geen ijsmachine nodig wel een (hand)mixer, even de mixer laten draaien, in de vriezer zetten en 6 uur later is je heerlijke ijs klaar! Ik ga dit zeker maken voor de Kerst dan heb ik in ieder geval al één van de nagerechten klaar. Maar gewoon bij een etentje of welke gelegenheid dan ook zal dit zeker in de smaak vallen. Nigella gebruikt `double cream` maar die kan je in Nederland niet of nauwelijks kopen dus koop slagroom met een vetgehalte van 30 tot 35 % (De Lidl heeft houdbare slagroom van 35 %) Omdat te compenseren heb ik 60 gram meer gecondenseerde melk gebruikt. Je zou bvb ook een dubbele hoeveelheid ijs kunnen maken en dan het hele blikje gecondenseerde melk gebruiken en de rest van de ingrediënten gewoon verdubbelen. Het ijs blijft prima in de vriezer (voor één dag lees mijn reactie onder dit recept) Tussen haakjes staat wat ik gebruikt heb. Let op! Bij veel supermarkten staat de gecondenseerde melk bij of naast Oosterse producten (bvb Conimex). Waarom is mij een raadsel! Doe alle ingrediënten in een kom. Zet de mixer erop en laat draaien tot het zachte pieken vormt. Nu heb je een verrukkelijk, `cafè-latte-gekleurd`, heel luchtig mengsel. Bereidingswijze Giet het mengsel in een diepvriesbak en vries voor 6 uur (je hoeft tussendoor niet te roeren)! Of maak het een avond van te voren. Na 6 uur is het stevig maar nog niet hard. Na een nacht in de koelkast is het hard dus moet je het even in de koelkast zetten om wat zachter te laten worden. Dit is het, makkelijk of niet? En de smaak? Echt super, super lekker! Gecondenseerde melk is te koop bij supermarkt merk; `Friesche vlag`

Materialen

Mixer, kom, diepvriesbakje, dat is alles! (dit recept is goed voor 1 liter ijs)

Bronvermelding