Spaghetti met spek en verse tomaten

Pasta, Hoofdgerecht, 4 personen, Italiaans.
Bereiding: 25 minuten,

Laatst aangepast: 28-01-2005 | 3 keer bewaard

Ingrediënten

  • 250 gr. spekreepjes
  • 3 eetl. olijfolie
  • 2 uien fijngesneden
  • 1 teentje knoflook
  • 1 rode spaanse peper
  • 400 gr. roma tomaten, ontveld, grof gesneden
  • 2 verse salie blaadjes of een halve theelepel gedroo
  • 1 laurierblaadje
  • zout
  • cayennepeper
  • spaghetti
  • geraspte(parmezaanse)kaas
  • oregano

Bereiden

Spekreepjes in olie ongeveer 8 minuten bakken. Ui, knoflook en peper toevoegen. Tomaten, salie en laurier erdoor roeren. Saus zonder deksel 15 minuten laten inkoken, af en toe omroeren. Met zout, cayennepeper en oregano pittig op smaak brengen. Intussen spaghetti in ruim water volgens aanwijzingen op de verpakking beetgaar koken en laten uitlekken. Saus en kaas erbij geven.

Bronvermelding