Andijvietaart

Hartige Taarten, Hoofdgerecht, 6 personen, Hollands.
Wachten: 40 minuten, Bereiding: 20 minuten,

Laatst aangepast: 31-12-2012 | 1 keer bewaard

Ingrediënten

  • 750 g andijvie (hele struik)
  • 1 grote preistengel
  • 1 rode ui
  • 1 teen knoflook
  • 0.5 beker creme fraiche
  • 4 eieren
  • 50 g geraspte harde kaas
  • 2 mozzarellabollen
  • 1 snufje paprikapoeder
  • zout en peper
  • 1 pakje bladerdeegvellen

Bereiden

Snijd de andijvie in reepjes van 1 cm, was de andijvie goed en laat deze uitlekken. Snijd de prei aan de bovenkant in de lengte richting in (tot aan het wit) en was ze goed. Daarna in ringen van 0.5 cm snijden. Snijd de ui in ringen. Hak de knoflook heel fijn of gebruik een pers. Leg de bladerdeegvellen los van elkaar en laat ze ontdooien. Maak er 1 grote bol van. Verdeel het deeg in 1 grote en 1 kleinere bol. Rol de grote bol uit tot een ronde lap, die de bodem en de zijkanten van de springvorm bedekt. Zet de oven aan op 200 graden. Verhit in een grote braadpan de olie en roerbak de prei samen met de ui. Voeg de fijngesneden knoflook, zout en peper toe. Roerbak de andijvie kort mee, circa 1 minuut. Draai het vuur uit. Klop de eieren met de creme fraiche en paprikapoeder en de geraspte kaas tot een mengsel. De andijvie kan nu samen met het eimengsel in de springvorm met bladerdeeg. Snijd de mozzarella in plakjes en leg deze bovenop. Vervolgens kun je de kleine bol uitrollen tot een ronde lap en leg deze bovenop de andijvie en sluit de randen goed af. Schuif de taart in de oven en laat deze gedurende 35 tot 40 min in de oven op 200 graden staan. Tip: lekker met pittige worst in blokjes of gebakken spekjes. Of met rozijnen en pijnboompitten.

Materialen

ronde bakvorm deegroller braadpan

Bronvermelding