Appel pruimen crumble met vanille saus

Anders, Nagerecht, 4 personen, Hollands.
Voorbereiding: 15 minuten, Bereiding: 30 minuten,

Laatst aangepast: 31-12-2012 | 1 keer bewaard

Ingrediënten

  • 150 g bloem
  • 150 g roomboter
  • 150 g suiker
  • 2 grote appels
  • 250 g pruimen
  • 4 el bruine basterdsuiker
  • 1 tl kaneel

Bereiden

Verwarm de oven op 190 graden. Zeeg 150 g bloem boven een kom. Kneed er 150 g boter (in stukjes) en 150 g suiker door tot het deeg de structuur van grof paneermeel heeft. Schil de appels, snijd ze in vieren, verwijder het klokhuis en snijd ze in stukjes. Was de pruimen, halveer ze en verwijder de pit. Snijd grote pruimen in vieren. Strooi er 4 eetlepels bruine basterdsuiker en 1 tl kaneel over. Dek het fruit af met de kruimelige deeg en druk het een beetje aan. Zet de schaal ca 30 minuten in de oven. Serveer met lauwwarme vanillesaus. Je kunt ook ander fruit gebruiken, reken voor 4 personen op 400 - 500 g fruit. Vanillesaus: zie recept vanillesaus

Materialen

ovenschaal

Bronvermelding