Menu
'Walnoten-koffietaart' Zalig taartje bij koffie en thee. Van Marc en Astrid
Ingrediënten
- 4 eieren, gesplitst 100 gram poedersuiker
Bereiden
4 eieren, gesplitst
100 gram poedersuiker
1 dikke eetlepel paneermeel
1 eetlepel cacaopoeder
1 eetlepel zeer fijn gemalen koffie
175 gram gepelde walnoten
-
crème: 100 gram mascarpone
100 gram poedersuiker
2 eetlepels loeisterke koffie
-
Claudia Roden geeft in haar boek Coffee een recept voor walnoten-koffietaart. Ik pas het iets aan. De koffie mag met of zonder cafeïne zijn.
-
Verwarm de oven op 180 graden. Klop de eidooiers met de suiker glad. Voeg het paneermeel, cacaopoeder en de koffie toe en meng. Hak de walnoten grof in de keukenmachine en voeg ze toe. Klop de eiwitten met brandschoon materiaal stijf en spatel ze voorzichtig door het notenmengsel. Vet een taartvorm van 20 cm in en bestuif hem met bloem. Verdeel er het mengsel in. Bak de taart 45 minuten en laat hem afkoelen.
-
Roer de mascarpone met de koffie en poedersuiker en misschien een drup water, room of drank tot een crème en smeer die over de taart. Artistieke types hebben uit zichzelf natuurlijk al walnoten achtergehouden voor de decoratie.
Materialen
Mixer - springvorm van 20 cm. - spatel - schaal voor deeg - bakpapier