Andalusische salade

Salades, Hoofdgerecht, 4 personen, Spaans.
Voorbereiding: 10 minuten, Wachten: 120 minuten, Bereiding: 20 minuten,

Laatst aangepast: 08-10-2006 | 3 keer bewaard

Ingrediënten

  • 2 groene paprika's
  • 500 gr tomaten
  • 1 komkommer
  • 50 gr serranoham
  • 1 blikje tonijn
  • 2 eieren
  • 2 el witte-wijnazijn
  • 1 teentje knoflook
  • 100 ml olijfolie
  • zout
  • peper

Bereiden

Kook de eieren hard. Ontvel en ontpit de tomaten. Snijd de tomaten, de paprika's en de komkommer in stukjes. Pel de eieren en haal de dooiers eruit. Prak de dooiers fijn en meng ze met de azijn en de geperste knoflook. Voeg onder goed roeren de olijfolie toe. Breng op smaak met zout en peper. Vermeng de groenten met de dressing en laat de salade enkele uren koelen. Voeg de ham en tonijn toe. Hak het wit van de eieren in stukjes en gebruik dit als garnering.

Bronvermelding