Menu
Pittige Marokkaanse wortelsalade van Ottolenghi
Ingrediënten
- 1 kg wortelen
Bereiden
1 kg wortelen
75 ml olijfolie, plus wat extra
1 middelgrote ui, fijngesneden
1 theelepel fijne kristalsuiker
3 tenen knoflook, fijngehakt
2 middelgrote groene chilipepers, fijngehakt
1 bosui, fijngehakt
1/8 tl kruidnagelpoeder
¼ tl gemberpoeder
½ tl gemalen korianderzaad
¾ tl kaneel
1 tl mild paprikapoeder
1 tl gemalen komijnzaad
1 el witte wijnazijn
1 el fijngehakte ingemaakte citroenschil
40 gram fijngesneden koriander, plus extra om te garneren
175 ml koude Griekse yoghurt
zout
Bereiding:
Schrap de wortelen en snijd ze, afhankelijk van de grootte, in ronde of halve ronde plakjes van 1 cm dik. Doe ze in een pan en overgiet met gezouten water. Breng aan de kook, draai het vuur laag en laat 10 minuten zachtjes koken tot ze beetgaar zijn. Giet ze af in een zeef en laat ze uitlekken.
Verhit de olie in een grote pan en fruit de ui 12 minuten op halfhoog vuur tot hij gaar en lichtbruin is. Doe de gare wortel erbij gevolgd door de overige ingrediënten behalve de verse koriander en yoghurt. Neem de pan van het vuur. Breng de salade goed op smaak met zout, roer en laat hem afkoelen.
Roer vlak voor het opdienen de koriander door de salade. Proef en voeg naar smaak nog wat zout toe. Dien de wortelen op in eenpersoonskommen met een dot yoghurt, een beetje olie en extra koriander.