Aardappel (gepoft) met Bieslookcreme

Anders, Bijgerecht, 4 personen, Hollands.
Bereiding: 80 minuten,

Laatst aangepast: 07-01-2013 | 1 keer bewaard

Ingrediënten

  • peper
  • 4 grote kruimige aardappelen (ca. 140 gram)
  • zout
  • 15 gram boter
  • 100 gram verse roomkaas met kruiden
  • 2 eetlepels creme fraiche
  • 1 zakje verse bieslook

Bereiden

Oven voorverwarmen op 225 C. Aardappels goed wassen en droogdeppen. Schil hier en daar inprikken met vork. Vier grote vellen aluminiumfolie uitspreiden en aardappels erop leggen. Bestrooien met zout. Boter in vlokjes erover verdelen. Aluminiumfolie dichtvouwen om aardappels tot het goed gesloten is. In midden van oven in ca. 1 uur gaar poffen. Intussen roomkaas losroeren met creme fraiche. Bieslook fijnknippen. 3/4 Deel van de bieslook door de roomkaas mengen en op smaak brengen met peper. Aardappelpakketjes openvouwen en aardappels in lengte diep insijden. Aardappelkruim met vorkje iets losmaken. Roomkaasmengsel in aardappels scheppen en snel met vorkje door kruim roeren. Rest van bieslook erover strooien. Lekker met biefstuk en roergebakken courgette.

Bronvermelding