Geroosterde HUTSPOT

Anders, Hoofdgerecht, 4 personen, Hollands.

Laatst aangepast: 12-01-2013 | 0 keer bewaard

Ingrediënten

  • 1 laurierblaadje
  • 5 middelgrote uien
  • 800 gram winterwortel geschild in plakjes
  • 5 eetlepels olijfolie
  • 1 1/4 kilo kruimige aardappelen
  • 4 kipkarbonades
  • 1 eetlepel honing
  • 100 ml rode wijn

Bereiden

Verwarm oven voor op 220 graden. Snij 4 uien in partjes en schep in een kom om met de wortels, 3 eetlepels van de olie en zeezout en peper uit de molen naar smaak. Verdeel de groente over een met bakpapier beklede bakplaat, leg het zo neer dat het niet meer dan een laag is. Rooster de hutspotgroente in de oven in 20 minuten beetgaar. Kook intussen de aardappels in een bodem met water en zout in 25 minuten gaar. Verhit ondertussen in een koekepan 2 eetlepels olijfolie. Bestrooi de karbonades met peper en zout en bak in 20 minuten rondom bruin en gaar. Snijt de laatste ui in ringen en bak in het bakvet zacht en glazig. Voeg de honing toe en laat in 1 minuut licht karameliseren. Voeg de wijn en het larierblaadje toe roer de aanbaksels goed los en laat zachtjes nog iets inkoken. Giet de aardappels af, maar vang het kookvocht op. Stamp de aardappels met voldoende kookvocht tot een grove niet te natte puree. Voeg de geroosterde groente toe en stamp nog kort door de puree. Breng op smaak met peper en zout. Voeg nog wat aardappelkookvocht toe aan de jus en kook nog 1 minuut door. Verdeel de stamppot over de borden met de kipkarbonade en de jus.

Bronvermelding