Abrikozen-Sherry taart

Gebak, Hapje, 12 personen, Hollands.
Voorbereiding: 30 minuten, Bereiding: 90 minuten,

Laatst aangepast: 24-07-2006 | 2 keer bewaard

Ingrediënten

  • 1 eetlepel rozijnen (10 minuten wellen)
  • 1 groot blik abrikozen op sap ( goed uitlekken)
  • 10 plakjes bladerdeeg (ontdooid)
  • 4 eieren
  • 2 dl cream sherry
  • 1 theelepel kaneel
  • 1 dl slagroom
  • 1 eetlepel geschaafde amandelen
  • 2 eetlepel abrikozenjam

Bereiden

Oven voorverwarmen op 225 graden. Ontdooide bladerdeeg op elkaar leggen en uitrollen tot ronde lap (doorsnee ong 29cm), en leg het in een vlaaivorm met een doorsnee van ong 26 cm. Rangschik de halve abrikozen erop. Klop de eieren, sherry, kaneel en slagroom. Schenk dit over de abrikozen. Amandelen erover heen. Bak in ong 45 minuten gaar. Na 10 minuten de oven op 200 zetten. Wrijf de abrikozen jam boven een pannetje door een zeef. Met 1 eetlepel water verwarmen. Bestrijk de warme taart met de warme jam

Bronvermelding