Groenten/Tomatensoep

Soepen, Lunch, 8 personen, Italiaans.
Voorbereiding: 15 minuten, Bereiding: 40 minuten,

Laatst aangepast: 13-01-2013 | 1 keer bewaard

Ingrediënten

  • 100 gr schelpjes pasta
  • 75 gr Parmezaanse kaas
  • 400 gr runder gehakt
  • 3 eetl olijfolie
  • 100 gr magere gerookte spek blokjes
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 blikje tomaten puree
  • 300 gr soepgroenten
  • 1 eetl gedroogde italliaanse kruiden of
  • 2 eetl groene of rode pesto
  • 1.5 liter vleesbouillion

Bereiden

Kneed de helft van de kaas door het gehakt en maak balletjes. Verhit de olie in de soeppan en bak hier in de spekblokjes de ui en de knoflook in 5 min. Voeg de purree toe en bak dit even mee. Schep de soep groenten en de kruiden er door. giet de bouillion erbij en roer de pasta schelpjes en de balletjes er door. In plaats van de bouillion en de puree heb ik een pot basis heldere tomaten soep van maggie gebruikt. Kook de soep voor ongeveer 20 min. Lekker met stokbrood. Strooi eventueel Parmezaanse kaas in je kom over de soep.

Bronvermelding