Menu
Bitterballen met een twist
Ingrediënten
- 200 gram kalfsstoofvlees
- 350 gram oude schapenkaas
- 60 gram boter
- 80 gram bloem
- 4 dl melk
- 1 dl vocht van het stoofvlees
- klein beetje zout
- witte peper, nootmuskaat, peterselie naar smaak
- bloem, losgeklopte eiwtten, paneermeel
Bereiden
Snij het stoofvlees en de kaas heel fijn. Maak een roux van de boter en bloem. Doe de koude melk en het vleesvocht erbij en laat de saus goed dik worden. Schep vervolgens het fijngehakte vlees en de kaas door de saus en roer goed tot een mooie ragout. Laat de helemaal afkoelen. Haal de ragout vlak voor verwerking uit de koelkast. Vorm balletjes van de ragout. Zet drie schaaltjes klaar met resp. bloem, ei en paneermeel. Haal de bitterballen door de schaaltjes en laat ze een halfuurtje rusten in de koelkast. Frituur de ballen in 180 graden voor ongeveer 3 minuten. Laat ze even op keukenpapier uitlekken.
Materialen
frituurpan