Menu
Saucijzenbroodjes
Ingrediënten
- 500 gram rundergehakt
- 2 fijngehakte sjalotten
- 2 tenen knoflook
- 1/2 eetlepel sambal oelek
- 2 eieren
- 1 pakje bladerdeeg
- 1/2 eetlepel paneermeel (facultatief)
- 1 snufje zout (facultatief)
Bereiden
doe het gehakt in een kom en meng met de lepel de sjalotten, geperste knoflook,sambal, 1ei en roer het goed door elkaar. doe er een beetje zout naar smaak bij. laat de smaken door in elkaar trekken door het als het goed vermengd is, te laten staan.
haal de plakjes bladerdeeg uit de verpakking en laat deze los van elkaar op het aanrecht ontdooien. snijd dat ieder plakje in de lengte doormidden, zodat er 20 rechthoekige plakjes ontstaan.
als het gehaktmengsel heel erg nat is, kan er een beetje paneermeel bij worden gedaan. maar let wel, door de sambal en het hele ei is het een redelijk vochtig geheel.
roer het andere ei los in een kommetje en maak de randen van de 20 plakjes nat met ei dmv het kwastje.
maak van het gehaktmengsel 20 balletjes en leg deze op de plakjes. maak de plakjes dicht met een vork en leg ze op de bakplaat.
bestrijk de bovenkant van de saucijzenbroodjes ook weer met het kwastje met losgeroerd ei en zet de plaat voor 25 minuten in de oven. halverwege de baktijd even de plaat omdraaien.
als ze uit de oven komen, even laten afkoelen alvorens ze te serveren.
ik bak de saucijzenbroodjes vaak voor feestjes e.d. en ze zijn altijd een daverend succes. binnen 5 minuten is de schaal altijd leeg.
de baktemperatuur is afhankelijk van het merk bladerdeeg en de soort oven. ik gebruik een hete luchtoven en euroshopperbladerdeeg, de temperatuur in dit recept is enigszins aangepast op gewone ovens, maar vaar er niet blind op. het is belangrijk dat de binnenkant van de hapjes gaar is en de buitenkant knapperig goudgeel
Materialen
kom, oven op 180 graden, houten lepel, snijplank, bakkwast, met bakpapier beklede bakplaat, kommetje, vork