'Overheerlijke babi ketjap uit m`n eigen keuken ' Heerlijke, snelle, Indonesische maaltijd die er bovendien nog leuk uitziet ook

Anders, Hoofdgerecht, 4 personen, Oosters.

Laatst aangepast: 01-01-2021 | 6 keer bewaard

Ingrediënten

  • 1 kilo verse hamlappen

Bereiden

1 kilo verse hamlappen 2 uien 2 tenen knoflook 1 dl ketjap manis 1 tl gemberpoeder Zwarte peper uit je molen Zeezout snufje 2 flinke el arachideolie (pindaolie) ¾ ¿ 1 tl sambal 2 dl kokend water Neem de hamlappen en snij ze in blokjes. Bestrooi ze met zout en peper. Neem een wok, doe de arachide olie er in en wok de blokjes aan alle kanten mooi goedbruin. Snipper de uien en de knoflook en doe er bij. Wok ze lekker mee totdat ze gaan verkleuren. Voeg nu de gemberpoeder, de sambal en de ketjap toe. Even lekker rond roeren. Voeg er nu nog ongeveer 2 dl kokend water aan toe en nog 20 minuten laten pruttelen. Het mengsel wordt nu mooi bruin, de smaken verdelen zich en laat het dan even wat inkoken. Nu heb je een overheerlijke babi ketjap. Doodsimpel, 35 min. werk en zo lekker dus smullen maar weer. Lekker met hete boontjes als bijgerecht en gekookte witte rijst en eventueel een frisse komkommersalade.

Bronvermelding