'5 x Zuurkoolstamppot' Allemaal lekkker

Anders, Hoofdgerecht, 4 personen, Hollands.

Laatst aangepast: 29-11-2017 | 4 keer bewaard

Ingrediënten

  • zie onder

Bereiden

Zuurkool stamppot van Anke 1 grote ui 200 gram spekjes 25 gram boter 500 gram zuurkool 1 dl mandarijnen-bananensap 1 rijpe banaan Snipper de ui en bak deze samen met de spek goudbruin. Voeg 500 gram zuurkool toe en trek deze los met twee vorken. Schenk er 1 dl mandarijnen-bananensap bij en stoof de zuurkool ongeveer 30 minuten. Kook intussen 1 kg aardappelen. Stamp met de melk (deze vooraf even verwarmen op het vuur) de aardappelen tot een puree. Vet de ovenschaal in zorg dat er op de bodem een laag van de 'zuurkoolmengsel' erop ligt. Daarna een paar plakjes banaan snijden die op het mengsel komt, ongeveer 5. Daarna een laagje met aardappelpuree, dan nog één laag met het mengsel en daarna de aardappelpuree. Voordat het geheel de oven ingaat een paar klontjes boter erop leggen. Het geheel gaat 20 minuten in een voorverwarde hete oven van 200 graden. Zuurkoolschotel van Jet (kruiden) zuurkool aardappels blikje gemengd fruit Grote rozijnen (zwart&geel) banaan scheutje melk zout & peper boter honing geraspte kaas Rookworst (Unox) Verwarm de oven voor. Kook de aardappelen gaar en verwarm de (kruiden)zuurkool, speciaal voor de kids kunt u de zuurkool iets milder maken door er een scheutje honing aan toe te voegen. Stamp de aardappelen en voeg de zuurkool, scheutje melk, boter, zout&peper toe, roer op het laatst de grote rozijnen erdoor. Vet een grote ovenschaal in met boter, en schep de zuurkool erin. Laat het blikje gemengd fruit uitlekken en duw de fruitstukjes in de zuurkool. Snij de banaan en rookworst in plakjes en verdeel die over de zuurkool. Strooi de geraspte kaas er over en laat de kaas bruin worden onder de grill in de voorverwarmde oven Zuurkool stamppot van Marie-Claire 1 pond rundergehakt 1 a 2 bananen 0,5 literblik ananas op siroop zakje kruidenzuurkool pak aardappelpuree voor ovenschotel geraspte pittige kaas zout peper 2 teentjes knoflook 1 gesnipperde ui ovenschaal Oven voorverwarmen op 180 a 200 graden C. Gehakt rul bakken met zout, peper, knoflook en ui. Als het bruin is onder in ovenschotel doen. Bananen in plakjes snijden en bovenop gehakt leggen. Zuurkool kwartiertje koken, uit laten lekken en bovenop de schijfjes banaan leggen. Ananasschijven in stukjes snijden, uit laten lekken en bovenop zuurkool leggen. De aardappelpuree klaarmaken volgens aanwijzingen op het pak en bovenop de ananas doen en mooi gladstrijken. Hier bovenop de geraspte kaas strooien. Dan de schotel 20 minuten een half uur in oven tot er mooi bruin korstje op zit. Je kunt deze schotel ook gemakkelijk een dag van te voren klaarmaken. Is eigenlijk nog lekkerder Zuurkool stamppot (6 pers) van Lisette 500 gram gehakt 800 gram zuurkool Een bekertje crème fraiche 3 eetlepels mosterd aardappels geraspte kaas Gehakt rul bakken. Crème fraiche en de mosterd er door heen roeren, zodra het gesmolten is. Vuur uitzetten. De aardappels koken en stampen. De zuurkool koken. De gestampte aardappels, zuurkool en gehaktmengsel door elkaar roeren. In een ovenschaal doen met een laagje geraspte kaas erover, even laten gratineren Zuurkool stamppot van Jeannet pakje zuurkool aardappelen blikje cornedbeef 3 uien rookworst Kook van de zuurkool met de aardappelen een zuurkoolstamp. Fruit in een koekenpan de in stukjes gesneden uien en voeg daarna de cornedbeef toe, deze zijn wat grof gesneden en valt tijdens het bakken uiteen tot draadjes. Stamp dit cornedbeef/ui mengsel door de zuurkoolstamp heen.

Bronvermelding