Appel-rijstevlaai

Gebak, Hapje, 8 personen, Hollands.
Voorbereiding: 35 minuten, Bereiding: 40 minuten,

Laatst aangepast: 25-07-2006 | 9 keer bewaard

Ingrediënten

  • 6 1/4 dl melk op kamertemperatuur
  • 100 gram dessertrijst
  • 3 zakjes vanillesuiker
  • 3 eieren
  • 1/2 pak broodmix wit
  • 25 gram boter of margarine
  • 3 eetlepels suiker
  • 2 zoete appels (golden delicious)
  • 2 theelepels citroensap
  • 1 bekertje slagroom 250 ml
  • 50 gram witte chcolade
  • 1/2 eetlepel boter of margarine om in te vetten
  • 2 eetlepels bloem om te bestuiven

Bereiden

VOORBEREIDING: In een pan halve liter melk met rijst aan de kook brengen. Rijst onafgedekt ong. 12 minuten op een laag vuur tot pap koken, af en toe roeren. Rijstepap iets af koelen. Vanillesuiker en 2 eieren er door roeren. Rijst verder laten af koelen. Intussen in een kommetje andere ei loskloppen. In een kom broodmix en rest van de melk mengen. Boter, 1 eetlepel suiker en helft van losgeklopt ei toevoegen en met koele hnad tot soepel deeg kneden. Deeg afgedekt op een warme plaats ong 15 minuten laten rijzen. Intussen appels schillen, halveren en klokhuizen verwijderen en in dunne plakjes snijden. Besprekelen met citroensap. In een kom slagroom met 1 eetlepel suiker stijfkloppen. Overdoen in spuitzak en tot gebruik in de koelkast bewaren. boven een andere kom chocolade raspen. BEREIDEN: oven voorverwarmen op 200graden. Vorm invetten. Aanrecht en deegroller bestuiven emt bloem. Deeg uitrollen tot ronde lap van ong 32 cm doorsnee. Vorm bekleden met deeglap. Met vork gaatjes prikken in bodem. Randen bestrijken met de rest van het losgeklopte ei. Bodem bestrooien met rest van de suiker. Enkele plakjes appel achter houden voor garnering, rest verdelen over de taartbodem. Hierover rijstepap verdelen en bovenkant gladstrijken. de vlaai in het midden van de oven in ong 25 minuten gaar bakken. Op taart rooster laten afkoelen. Mooie toefen slagroom erop spuiten. Geraspte erover strooien. In elk toefje slagroom een achter gehouden plakje appel in steken

Materialen

spuitzak met grove kartelmond lage taartvorm doorsnede ong. 28 cm deegroller meerdere kommen rasp

Bronvermelding