Gegrilde Witlof met kruidnageldressing

Salades, Bijgerecht, 4 personen, Hollands.

Laatst aangepast: 26-01-2013 | 0 keer bewaard

Ingrediënten

  • zout en peper
  • 8 kleine witlofstruikjes
  • 5 eetlepels olijfolie
  • 4 kruidnagels
  • 2 theelepels azijn
  • 1 theelepel grove mosterd
  • 1 sjalot
  • 100 gram salami gesneden
  • 1 bakje tuinkers

Bereiden

Blacheerd de witlofstronkjes in zijn geheel 7-8 minuten in kokend water met zout. chep de witlof uit het water en laat goed uitlekken en afkoelen. Verwarm op laag vuur 4 eetlepels olijfolie met de kruidnagels en laat ca. 5 minuten trekken. Laat de olie afkoelen. Meng de azijn met de mosterd en roer er de kruidnagelolie doorheen. Pel de sjalot en snij in dunne ringen. Verhit de grilpan. Halveerde witlofstronkjes en wrijf ze in met 1 eetlepel olijfolie. Gril de stronkjes ca. 2 minuten aan beide zijde. Serveer de witlof met de salamie en deruppel de kruidnageldressing eroverheen. Strooi voor het opdienen de tuinkers en de sjalotringen eroverheen.

Bronvermelding