Appelbollen

Gebak, Hapje, 6 personen, Hollands.
Voorbereiding: 10 minuten, Wachten: 20 minuten, Bereiding: 40 minuten,

Laatst aangepast: 25-07-2006 | 5 keer bewaard

Ingrediënten

  • 6 plakjes diepvries-roomboterbladerdeeg
  • 2 eetlepel abrikozenjam
  • 4 kleine iets zoete appels
  • 2 eetlepels suiker
  • 1 theelepeltje kaneel
  • 1 ei

Bereiden

De bladerdeeg plakjes net laten ontdooien op een koele ondergrond, op elkaar leggen en uitrollen tot een dunne lap. Snijd er vierkantjes van ong 15x15 cm uit. Deze dun met jam bestrijken. De geschilde appels boren en op de deegvierkanten zetten. 2 eetlepels suiker vermengen met de kaneel en hiermee de holtes vullen. Het dee g op de appels vouwen, met water vastplakken en met de naadjes naar onder op een natgemaakte bakplaat zetten. Met de restjes van het bladerdeeg leuke versieringen maken zoals blaadjes of lintjes voor een strik. Versieringen erop plakken en 10 minuten laten opstijven. Met losgeknopte ei bestrijken en in een zeer hete oven (240 graden) in 20 minuten goudbruin bakken. Warm serveren

Bronvermelding