Kervelsoep met kalfsgehaktballetjes

Soepen, Voorgerecht, 4 personen, Frans.

Laatst aangepast: 12-08-2006 | 2 keer bewaard

Ingrediënten

  • 2 bosjes kervel
  • 3 dl droge witte wijn
  • 1 bouillon blokje
  • 6 dl water
  • 1/2 citroen
  • 250 g kalfsgehakt
  • 100 gram geraspte oude kaas
  • zout/peper/nootmuskaat
  • 1 scheut pernod

Bereiden

Kook het water met het bouillonblokje, voeg de wijn en het sap van de halve citroen toe. Meng het gehakt met de geraspte oude kaas en maak op smaak met zout, peper en nootmuskaat. Draai er zeer kleine balletjes van en voeg dit toe aan de kokende bouillonHak de kervel fijn. Als de balletjes gaar zijn voeg je de geneden kervel toe en draai je het vuur uit. roer een flinke scheut Pernod door je soep. Eet smakelijk.

Bronvermelding