Menu
Andijviepasta met kruidensaus
Ingrediënten
- 300 gr penne pasta
- 1 zak (±2/3 krop) rauwe andijvie (gesneden en gewassen)
- restj ±500gr sperziebonen/doperwtjes
- 1 venkel
- 8 stuks zongedroogde tomaten
- 1 zakje knorr basilicumroomsaus
- peterselie, tijm, dille, dragon
- 4 stuks crispino vis (Iglo)
Bereiden
- Breng een pan met ruim water aan de kook voor de pasta.
- Verhit olie in een koekenpan voor de vis.
- Halveer de venkel, snijd de kern eruit, de knollen in de lengte in 3 brede stukken en vervolgens dun snijden en de breedte. Snijd de zongedroogde tomaatje in smalle reepjes.
- Kook de pasta in ca. 10-12 minuten gaar.
- Voeg de laatste twee minuten van de kooktijd de gesneden venkel, tomaatjes en het restje (want dat is al gekookt) sperziebonen en doperwtjes toe.
- Bak de vis in ca. 7 minuten goudbruin aan beide kanten.
- Doe de inhoud van het zakje basilicumroomsaus in een pannetje met 350 ml water (geen 250 zoals op de verpakking staat). Voeg ca. 1/2 tl tijm, 1 tl peterselie, 1/2 tl dille en 1 tl dragon toe. Breng aan de kook en blijf roeren met een garde. Laat eventjes koken zodat het wat dikker wordt.
- Giet de pasta met groenten af, schep de gewassen andijvie erdoor (gaat makkelijk als je de pasta in een grote diepe schaal doet).
- Serveer de pasta met de saus en vis.