Andijviepasta met kruidensaus

Pasta, Hoofdgerecht, 4 personen, Hollands.
Voorbereiding: 5 minuten, Bereiding: 15 minuten,

Laatst aangepast: 31-01-2013 | 1 keer bewaard

Ingrediënten

  • 300 gr penne pasta
  • 1 zak (±2/3 krop) rauwe andijvie (gesneden en gewassen)
  • restj ±500gr sperziebonen/doperwtjes
  • 1 venkel
  • 8 stuks zongedroogde tomaten
  • 1 zakje knorr basilicumroomsaus
  • peterselie, tijm, dille, dragon
  • 4 stuks crispino vis (Iglo)

Bereiden

- Breng een pan met ruim water aan de kook voor de pasta. - Verhit olie in een koekenpan voor de vis. - Halveer de venkel, snijd de kern eruit, de knollen in de lengte in 3 brede stukken en vervolgens dun snijden en de breedte. Snijd de zongedroogde tomaatje in smalle reepjes. - Kook de pasta in ca. 10-12 minuten gaar. - Voeg de laatste twee minuten van de kooktijd de gesneden venkel, tomaatjes en het restje (want dat is al gekookt) sperziebonen en doperwtjes toe. - Bak de vis in ca. 7 minuten goudbruin aan beide kanten. - Doe de inhoud van het zakje basilicumroomsaus in een pannetje met 350 ml water (geen 250 zoals op de verpakking staat). Voeg ca. 1/2 tl tijm, 1 tl peterselie, 1/2 tl dille en 1 tl dragon toe. Breng aan de kook en blijf roeren met een garde. Laat eventjes koken zodat het wat dikker wordt. - Giet de pasta met groenten af, schep de gewassen andijvie erdoor (gaat makkelijk als je de pasta in een grote diepe schaal doet). - Serveer de pasta met de saus en vis.

Bronvermelding